Svetsmaskiner

Våra svetsmaskiner är utformade med den senaste tekniken och erbjuder oslagbar precision och hastighet. Sammanfogning kan utföras på olika sätt, med t ex ultraljud, värme eller impuls, beroende på olika typer av material. Svetsning används ofta i textilindustrin för att skapa starka och hållbara sömmar som håller även under de tuffaste förhållandena och när man vill undvika hål som uppstår vid sömnad.

Våra svetsmaskiner är enkla att anpassa till olika typer av material och tjocklekar, för alla typer av projekt. Speciellt ultraljudssvetsning eller limning med ultraljud ger en mycket stark och hållbar sammanfogning, vilket passar utmärkt i branscher som markissömnad, rullgardinstillverkning, segel, kapell, filter och non-woven-material.

Genom att investera i en svetsmaskin för textilindustrin kommer du att uppleva en betydande förbättring i din produktivitet och effektivitet. Du kommer att kunna öka din kapacitet och möta stränga deadlines utan att kompromissa på kvaliteten. Dessutom kommer du att spara tid och resurser genom att undvika traditionella och tidkrävande sömningsmetoder.

Ultraljudsvets

Svetsa och skär material så som teknisk textil, icke-vävda och syntetiska material. Våra ultraljudsvets används vid tillskärning och svets inom bland annat bilindustrin, hygienartiklar, sportkläder, arbetskläder, underkläder och markiser.

Impulssvets

Impulssvetsning innebär att värmen alstras av en strömstöt genom en motståndstråd. Värmen överförs med hjälp av en stållinjal till svetsstället. Metoden lämpar sig för svetsning av material med små elektriska förluster, som etenplast t ex.

Värmesvets

Värmesvetsning går ut på att man värmer upp svetsstället med het luft eller gas. Vid svetsningen används tillsatsmaterial. Metoden kan tillämpas för att svetsa stora detaljer av t ex polyvinyl klorid (PVC), akryl, polyetylen och polyuteran. används vid tillverking av bland annat banners, kapell, filter, tält, presenningar ventilationskanaler m.m.

Våra svetsmaskiner