Teknisk Textil

Teknisk textil är ett brett område. Förutom sömnad erbjuder vi tekniker så som svetsning med kil, varmluft och ultraljud samt tillskärning med kisscut, roterande kniv och ultraljud.

  • Filterpåsar och slangar i bland annat polypropen, polyamid, polyester och PTFE.
  • Geotextiler i polyester och polypropylen för bärighet, filtrering, erosionskydd och armering
   • Markiser och solskydd i polyakryl, PVC, polyester och glasfiber.
   • Lastsurrning, spännband och remmar med träns och kuvertsöm.
   • Tält i belagd polyester och nylonväv.
   • Svetsskydd och industridraperier i PVC
   • Rullgardiner och mörkläggningsgardiner.
   • Presenningar, lastbilskapell och flakskydd.
   • Poolskydd och solskyddssegel.
   • Airbags

   Indukta är Sveriges största leverantör av specialsymaskiner, svetsmaskiner, skärmaskiner och övriga produkter för tillverkning och efterbearbetning inom teknisk textil. Med våra produkter och tjänster får du ett perfekt resultat oavsett om du ska tillverka eller ändra produkter i material med anpassade funktioner för specifika användningsområden. Hos oss får du alltid det bästa, senaste och mest kostnadseffektiva på marknaden anpassat för just din verksamhet.

   Industrisymaskiner

   För att klara all sömnad och hantering av produkter i teknisk textil behövs flera typer av specialmaskiner. Se utvalda delar av vårt sortiment av industrisysmaskiner anpassat för teknisk textil här.

   Svetsmaskiner

   Förutom att guida dig till att hitta rätt symaskin, erbjuder vi ett brett utbud av svetsmaskiner med värmekil eller varmluft för tillverkning av t ex banners, kapell, filter, tält, presenningar ventilationskanaler med mera.

   Pressutrustning

   Förutom att guida dig till att hitta rätt symaskin, erbjuder vi ett brett utbud av produkter för stryk och press. Från enklare strykjärn till ång-, vakuum och tryckluftsanläggningar för alla typer av industrier och verksamheter.

   Skärmaskiner och saxar

   Skärmaskiner med klinga är idealiska för all tillskärning, från ett till flera lager och vi erbjuder alltid den bästa saxen oavsett produktion. Vi har allt inom skär och klipp för just din verksamhet. Här finner du ett urval anpassat för just dina projekt.

   Sytråd

   Vi erbjuder ett omfattande urval av trådar av högsta kvalitet som är perfekta för teknisk textil. Välj mellan en mängd olika färger och egenskaper så att du kan matcha den perfekta tråden med ditt tyg och din produkt.

   Övriga tillbehör

   Vi är stolta över att erbjuda ett brett utbud av tillbehör som är noga utvalda för att möta dina behov och önskemål. Vårt sortiment inkluderar allt från arbetsstolar och belysning till öljetter, lim, keder, kardborreband mm och mycket mer. Vi arbetar endast med välkända varumärken för att erbjuda produkter av högsta kvalitet.

   Vår webshop

   Vi har ett brett utbud för alla segment inom textilbranschen. I vår shop hittar du enkelt det du söker. Beställ snabbt och enkelt via portalen eller skicka en förfrågan, alternativt kontakta oss om du behöver hjälp.