Scantima Group

Vi har en lång historia som sträcker sig över 65 år då vår huvudverksamhet startade som ett dotterbolag till Husqvarna Vapenfabrik AB för försäljning av industrisymaskiner – Indukta AB. År 1958 flyttade vi vår verksamhet till Borås, som vid den tiden var centrum för svensk tekoindustri.

När Husqvarna började avveckla sin verksamhet för industrisymaskiner utökade Indukta sitt sortiment genom att bli agentur för flera världsledande tillverkare av industrisymaskiner och relaterade produkter, såsom skärutrustning, stickmaskiner, svetsmaskiner, brodyrmaskiner, dataskär och textilprinters..

Under tiden som tillverkningen av sömnadsprodukter flyttades ut från Sverige till länder med lägre produktionskostnader, expanderade Indukta sin verksamhet geografiskt. Idag är vi representerade med systerbolag eller partners i DanmarkFinlandPolenNorge och Västafrika.

Vårt huvudkontor, tillsammans med Indukta AB, ligger på Viared i Borås. Här hittar du vår försäljning, verkstad, lager och administration, samt vår utställningshall. Kontakta oss gärna innan ditt besök så att vi kan säkerställa att den maskin du är intresserad av finns framme för visning.

Indukta AB

I över 65 år har vi tänjt på gränserna för sömnadsteknik  – och vi kommer att fortsätta forma branschen i framtiden! Vi är en helhetsleverantör av maskiner och tillbehör för industrisömnad, textilbearbetning och märkningsindustrin för alla typer av tillverkningsbranscher och närliggande produktion i både stor eller liten skala.

Scanteam Danmark AS

Scanteam AS grundades 1989 som ett dotterbolag till svenska Scantima Group och är beläget i Tørring på Jylland. Arbetar huvudsakligen med försäljning och service av produkter inom textilbearbetning så som industrisymaskiner, skärmaskiner, brodyrmaskiner mm. Erbjuder även service och utbildning samt utvecklar och bygger arbetsplatser med speciallösningar för effiktivisering av produktion inom textil och möbelsektorn.

Scantima Maskin OY

Med huvudkontor i Tammerfors, har Scantima Maskin OY sedan 1993 tillhandahållit produkter, tjänster och tillbehör inom sömnads och textilbearbetningsindustrin. Är en helhetsleverantör och erbjuder allt från ett brett produktsortiment av maskiner och tillbehör till förbrukningsvaror, service och utbildning still automationer och speciallösningar.

Amatec Polska SP. Z O.O.

Beläget i Radwanice i västra Polen och har sedan 1999 varit en del av Scantima Group. Är specialister inom sömnadsindustrin och har en bred expertis och erfarenhet när det gäller textilbearbetning och märkning. Sortimentet omfattar allt från symaskiner och brodyrmaskiner till skärmaskiner och tillbehör. Erbjuder också skräddarsydda automatiserade lösningar för att möta specifika krav och behov.

Amatec AS

AMATEC AS är Norges största leverantör av maskiner, utrustning och tillbehör för sömnadsindustrin. Etablerades 1984, och har tillsammans med kontoren i Sykkylven och Oslo ca 35 medarbetare varav många har decennier av erfarenhet i branschen. Utvecklar även specialmaskiner och automationslösningar samt erbjuder rikstäckande service. 

Scantima SARL

Sedan 2016 erbjuder Scantima SARL i Dakar, Senegal det bästa inom sömnads- och textilproduktion till alla branscher. Sortimentet omfattar allt från symaskiner och brodyrmaskiner till skärmaskiner och tillbehör. Med sitt expertteam tillsammans med sortiment från marknadsledande leverantörer erbjuds allt inom textilbearbetning och märkning.

Indukta Technologies AB

Indukta Technologies erbjuder små och stora företag säkra och kostnadseffektiva maskiner inom CNC, Gravyr och Laser med fokus på användande. Tillhandahåller heltäckande lösningar med rådgivning, förbrukningsvaror och service.

ACP Systems AB

Under 2022 förvärvades del av ACP Systems AB. Med förvärvet växte Scantima Groups affärsområde inom märkningsindustrin och stärker därmed sin ledande position på den svenska marknaden. ACP Systems har i mer än 40 år tillhandahållit en bred repertoar av tryckmaskiner för produktmärkning till tillverkningsindustrin och andra tryckverksamheter.