Brodyr/Profilering

Brodyr är en intressant och kreativ bransch. Med hjälp av designprogram och brodyrmaskin växer allt från enkla namnbrodyrer till färgglada modemotiv fram. Brodyren finns alltid kvar på plagget eller handduken och berättar budskapet.

En brodyr ger ett professionellt intryck, är slitstark och förmedlar ditt varumärke genom att bli en del av plagget.

Vi erbjuder alltid utbildning till de brodyrmaskiner vi säljer. För tillbehör så som brodyrtråd och backing besöker ni vår webshop, www.brodyrvaruhuset.se

Komplettera din befintliga verksamhet med “DTG” eller “Direct to garment printer” som är ett kostnadseffektivt sätt att trycka direkt på textilier. Utskrifter i mycket hög kvalitet utan långa ställtider.

Textiltryck DTG Textiltryck

Direct-to-garment (DTG) eller direkt-till-tyg (DTF) är digitala tryckmetoder för textiltryck. Dessa metoder används ofta för att komplettera screentryck, transfertryck, färgsublimering och broderi.

Till skillnad från andra textiltrycksmetoder använder DTGs tryckprocess specialiserat bläck för att skriva ut direkt på plagget med en DTG-skrivare. Tygfibrerna suger upp bläcket och blir en del av plagget. Denna teknik gör det möjligt att skapa plaggtryck som inte spricker eller förvrängs på andra sätt.

Fördelarna med digitala textiltrycksprocesser är många:

– Oändliga variationer och möjligheter till personalisering tack vare kortare produktionsserier

– Spara energi och vatten, eftersom digitalt tryck förbrukar mindre bläck

– Hög upplösning, lysande färger och fina mönster

– Snabba provserier, både för färdiga plagg och textil på rulle

– Mindre eller inget lager på grund av on-demand-produktion

– Mindre avfall – producera bara det som behövs

Tapetseri

Tapetserare är en yrkestitel för den som klär om möbler och utför stoppningsarbeten.

Indukta är Sveriges största leverantör av industrisymaskiner och tillbehör till tapetseriverksamheter i alla storlekar. Våra maskiner syr perfekta sömmar i möbeltyger och skinn tack vare alternerande pressarfötter och nålmatning.

En tapetserare ser vinsten i en riktig tapetserarsymaskin med trådklipp och fästningsautomatik vilket sparar mycket tid. En annan viktig maskin vid möbelomklädsel är en bra overlocksymaskin.

Vi erbjuder flera industrisymaskiner och tillbehör för att underlätta sömnad av:

 • Blixtlås/dragkedja
 • Kardborre
 • Kederlist
 • Dubbelkeder
 • Fållning
 • Bandkantning
 • Dekorativa stickningar

länk till Sveriges tapetserarmästare

Induktas maskiner för tryckeribranschen Digitaltryck

Digitaltryck av marknadsföringsmaterial så som banderoller och vepor kräver efterbearbetning. Indukta levererar kompletta lösningar för sömnad, svetsning och öljettering. Vi förenklar arbetet genom egna guider och verktyg, specialanpassade efter våra kunders behov.

Sömnad och svets av PVC och poly-mesh:

Maskiner för tvätteri Tvätteri

Tvätteribranschen vänder sig till både företag och privatpersoner med tjänster som uthyrning och underhåll av textilier.

Våra industrisymaskiner används för stoppning, lagning, märkning och underhåll av textilier utav många av Sveriges tvätterier.

Vi erbjuder tvätteribranschen specialmaskiner med fokus på ergonomi och att lösa flera sömnadsmoment i en industrisymaskin. Exempel på sömnadsmoment är:

 • Uppfållning av byxor
 • Påsömnad av knäskydd och märken
 • Lagning av dragkedjor, manschetter och linningar

 

Vi tillhandahåller även stryk- och pressutrustning för både professionellt bruk och mindre verksamheter.

 

 

Indukta levererar symaskiner och tråd till skomakeri Skomakeri

Vi vänder oss till både skomakerier och skoproducenter. Industrisymaskiner med friarm och ställbar stygnriktning är maskiner som används av både stora och små aktörer. Indukta har tillbehör och reservdelar till klassiska skomakarmaskiner så som Adler 30, Singer 29K och Claes KL.

Hjälp dina kunder att förlänga livslängden på sina skor eller lädervaror. Med våra maskiner kan du reparera dam- och herrskor, ridstövlar och övrig ridutrustning, kängor, boots, göra sylagningar och durk/randsyarbeten och byta blixtlås i stövlar och väskor.

Sadelmakeri/Skinn

Läderhantverk så som sadeltillverkning, sadelomstoppningar och renoveringar av sadlar kräver en kraftig sadelmakerisymaskin.

Även selmakeri såsom nytillverkning och reparation av seldon och grimmor samt tillverkning av bälten och remmar är verksamheter som har behov av sadelmakerisymaskiner.

Inredningssadelmakerier och väskmakerier med nytillverkning och reparation av väskor använder också en kraftig lädersymaskin.

Läs mer om bilsadelmakeri under branschen “Bil”.

Marin

Nytillverkning, ändringar och lagningar av segel, kapell, dynor och annan båtinredning. Våra kunder sträcker sig från stora producenter till mindre aktörer. Vi hjälper dig att hitta rätt maskin oavsett material.

 • Ennåls symaskin med alternerande pressarfötter och nålmatning, utrustad med trådklipp och reglingsautomatik.
 • Långarmssymaskin med sicksack-söm för segelsömnad.
 • Kraftig symaskin med lång arm och sicksack för sömnad av grova segel. Omställbar mellan vanlig sicksack och trestegs sicksack.
 • Mönstersömnadsmaskiner för exempelvis PVC-förstärkningar, s.k. “norge-lapp”.
Industrisymaskiner för möbelindustrin Möbel

Våra industrisymaskiner möjliggör tillverkning av möbler med sömmar som håller hög kvalitet i samtliga material. Du kan få dekorativa stickningar med enkel eller dubbelnål. Vi har tillbehör och hjälpmedel för att sy blixtlås/dragkedjor och keder samt styrningar för stickningar, bandkantning och overlock.

Du får tillskärning och optimerad materialhantering med våra lösningar för skär och lägg. Vi har allt från små sladdlösa handskärmaskiner till dataskär eller CNC-Skär kombinerat med programvara för planering av läggbilder. Vi kan leverera lösningar för tillskärning av enlager eller flerlager samt komplett läggutrusting.

Vi har välbeprövade och miljövänliga textillim, förberedda för Svanen-märkning. Oumbärligt för skumplast- och möbelindustrin. Limmar latex, polyeter, polyuretan, polyetylen och möbelmaterial med varandra, speciellt ihop med trä, spånplatta, papp, jute, gummi och tagel.

Våra press- och strykutrusningar är anpassade för både stora material och för sådana ytor som kan vara svåra att komma åt på.

Speciallösningar

Vi arbetar idag med flera kompetenta maskinbyggare för olika specialanpassade lösningar inom sammanfogning, tillskärning och märkning. Det kan vara allt ifrån tillverkning av verktyg för programmerbara sömnadsautomater till kompletta robotstyrda arbetsplatser.

Vi har kompetens och erfarenhet kring automation inom:

 • Sömnad
 • Kilsvets
 • Varmluftsvets
 • Plansvets
 • Ultraljud
 • Tillskärning
 • Limning med rollerapplicering

Tveka inte att kontakta oss för att diskutera just ert projekt.

Bil

Perfekta och hållbara sömmar för säkrare och mer komfortabla bilar. Kvalitetsmaskiner ifrån Dürkopp Adler och Mitsubishi möter de krav som ställs från bilindustrin. Bilklädslar, inredning och säkerhetsutrustning av hög kvalitet kräver bra maskiner.

Allt från specialverkstäder till större fabriker behöver verktyg och maskiner som komplement till den breda yrkeskompetensen och hantverkskunnandet.

Våra maskiner kan hjälpa till med bearbetningar av MC-sadlar, mattor, nackstöd, skoterdynor, suffletter, säten, vinyltak, skinn- och vinylreparationer, kompletta skinninredningar, flygplans-, buss- och helikopterinredningar.

Ateljé/Skrädderi

Inom atelje och skrädderi skapas både nya produkter och utförs tjänster som lagningar och ändringar av alla typer av kläder, som t.ex. vinterjackor, kavajer, festklänningar och jeans. För att klara allt från hantverksmässigt skrädderi till ändringssömnad behövs ofta flera typer av specialmaskiner. Vi erbjuder olika alternativ inom t.ex. overlock, sicksack, raksöm, knapphål och knappisättning.

Varför inte designa din egen uppfållningsmaskin och låta den bli en inredningsdetalj i din butik?

Hemtextil

Hemtextil är tillverkning av textiler för inredning så som gardiner, sängkläder, dukar, badlakan, lampskärmar, kuddar och mattor. Sedan många år tillbaka är intresset för heminredning stort vilket gör att det finns många tillverkare av hemtextil som erbjuder produkter av hög kvalitet. Vi levererar maskiner för tillskärning, sömnad och press till de flesta av Sveriges tillverkare.

 • Specialmaskiner för fållning, öljettering och isömnad av glid.
 • Strykbord anpassade för gardiner.
 • Langetteringsmaskiner för mattor.
 • Brodyrmaskiner för frotté.
Konfektion

Konfektionsindustrin är den del av sömnadsindustrin som avser tillverkning av kläder på fabrik. Såväl minimalistisk som extravagant konfektion så som skjortor,  jeans, arbetskläder eller profilkläder – allt kräver ett gediget arbete. Vi vänder oss till både mindre provsömnadsateljéer och större tillverkare.

Vi har ett komplett produktprogram, från enkla hopsömnadsmaskiner, knappisättare, knapphålsmaskiner, pressutrustning till avancerade automater.

Teknisk textil

Teknisk textil är ett brett område. Förutom sömnad erbjuder vi tekniker så som svetsning med kil, varmluft och ultraljud samt tillskärning med kisscut, roterande kniv och ultraljud.

Våra kunder tillverkar bland annat:

 • Filterpåsar och slangar i bland annat polypropen, polyamid, polyester och PTFE.
 • Geotextiler i polyester och polypropylen för bärighet, filtrering, erosionskydd och armering.
 • Markiser och solskydd i polyakryl, PVC, polyester och glasfiber.
 • Airbags.
 • Lastsurrning, spännband och spännremmar med träns och kuvertsöm. Varm och kallkapning.
 • Tält i belagd polyester och nylonväv.
 • Svetsskydd och industridraperier i PVC.
 • Rullgardiner och mörkläggningsgardiner.
 • Presenningar, lastbilskapell och flakskydd.
 • Poolskydd och solskyddssegel.
Ortopedi

Våra maskiner används för individuellt anpassade ortopediska hjälpmedel vid funktionshinder.

 • Ortoser – t.ex. knäortoser, sportskydd och stödkorsetter.
 • Proteser – individuellt tillverkade för varje patient.
 • Sitthjälpmedel – tex. för rullstolar och vanliga stolar.
 • Skor och skoändringar.